Австрийската столица Виена беше обявена за най-добрия град за живеене в

...
Австрийската столица Виена беше обявена за най-добрия град за живеене в
Коментари Харесай

Виена е най-добрият град за живеене за 2018 г.

Австрийската столица Виена беше оповестена за най-хубавия град за живеене в света за 2018 година, предават международните организации. Това е първият случай, в който европейски град е отпред в световното изследване на списание " Икономист ". В класацията са подредени 140 градове по фактори като политическа и обществена непоклатимост, престъпност, обучение и достъп до опазване на здравето. Австрийската столица постоянно оглавява по-широкообхватен показател, изготвян от консултантска компания " Мърсър "  (Mercer), за качеството на живот в градовете.

Първите 10 места в класацията са разпределени сред Австралия (Сидни на 5-о място, Аделаида на 10-о място), Япония (Осака на 3-о място, Токио на 6-о място), Канада (Калгари на 4-о място, Ванкувър на 6-о място и Торонто на 7-о място) и Дания (Копенхаген на 9-о място, единственият различен европейски град измежду водещите). Мелбърн, който е на втора позиция тази година, беше седем години поред преди всичко. 

Разликата сред трите най-хубави града е дребна - Виена и Мелбърн са единствено на 0.7 пункта един от различен. За Осака се отбелязва възстановяване на публичния превоз, както и непрекъснатото намаляване на нивото на престъпност, което е довело до по-високо класиране при критериите инфраструктура и непоклатимост, тъй че японският град е на 0.7 пункта след Мелбърн. На дъното на класацията са сирийската столица Дамаск, тази на Бангладеш - Дака, и град Лагос в Нигерия. Българските градове са отвън класацията.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР